יום שישי, 30 ביולי 2021

הכרת המספרים וחיבור עד 10 כיתה א

 

פעילות מגוונת הכוללת דפי עבודה/מרכזונים בכמה רמות. מומלץ לניילן ולשים בפינת חשבון כל תלמיד.ה יכולים לבודה לפי קצב התקדמות אישי. 



אפשר להדפיס הכל וליצור חוברת חזרה לבדיקת רמת הידע בחודשיים הראשונים של כיתה א' או כחוברות העשרה אישיות.

החוברת כולל 8 דפי פעילות כאשר בכל דף מיומנות מתמטית אחרת: למשל ציור לפי כמות, השלמה ל-10,תרגילי חיבור עד 10, המחשת המספרים בצביעה לתרגיל ועוד.



מוזמנים להצטרף לדף הפייסבוק:למידה בהנאה-יעל שטיינברג

אשמח לתגובותיכם לגבי הקובץ.

להורדת הקובץ:המספרים עד 10 כיתה א

יום שבת, 24 ביולי 2021

מתחילים מחדש-פעילות לפתיחת שנה כיתה ב'-ג'

 



מתחילים מחדש-הכרות

בתחילת השנה לעתים מתחלפת המחנכת, מצטרפים תלמידים חדשים וזו הזדמנות קצת לרענן את הקשרים בין הילדים והזדמנות מחנכת להכיר את הילדים. בקובץ יצרתי 3 גרסאות לאותה פעילות, מוזמנים לבחור את העיצוב המתאים לתלמידיכם. 


המחנכת יכולה לאסוף את הדפים וכך ללמוד על התלמידים או לתת לילדים להקריא את מה שכתבו, אפשר לתת לכמה תלמידיםהקריא בכל סוף יום מה שכתבו.



הורדת הקובץ:התחלות חדשות

מוזמנים להצטרף ולקבל עדכונים בקבוצת הוואטאסאפ למחנכי א'-ב':למידה בהנאה-עדכוני וואטאסאפ 

או בפייסבוק שלנו: פייסבוק למידה בהנאה 

תמיד שמחה לקרוא את תגובותיכם.יעל שטיינברג

קובץ משחקי צלילים לפתיחת שיעור וחזרה (קמץ-פתח-שווא)

 


משחקים מקוונים פתיחת שיעור 

את השנה מומלץ לפתוח בחזרה על שמות האותיות,חלק מהילדים עדיין אינם שולטים בכל שמות האות וז הזדמנות נהדרת לעשות זאת דרך משחק. בשלב מתקדם הילדים יזהו את האות,יעתיקו למחברת ויציירו ציור עם המתחיל או מסתיים באות שהגרילו.




בשלב הבא נשחק עם קבוצה שמזהה את כל האותיות וערכנו הקנייה של קמץ-פתח אפשר לתרגל את כל האותיות בקמץ פתח, מומלץ לחשוף את הילדים לכלל האותיות ולא להגביל רק ל3-4 אותיות המופיעות בתחילת ספר הלימוד.





קישור למשחק זכרון צליל פותח קמץ-פתח:צליל פותח מקוון   המשחק הבא עולה עוד רמה לילדים שמצליחים לקרוא מלים בקמץ פתח. על הילדים למיין את המלים לפי הצליל הסוגר, לשלוש קבוצות.

גם כאן אפשר להעשיר את הפעילות ולבקש שיעתיקו מלים למחברת ואף יוסיפו מילה חדשה המסתיימת באותו הצליל




קישור למשחק מיון לקבוצות לפי צליל סוגר: מיון לקבוצות צליל סוגר 

אחרון חביב משחק התאמת מילה לתמונה עם מושגי חגי תשרי



 

מוזמנים לראות מה חדש בחנות שלי (חלק מהקבצים בחינם וחלק בעלות סמלית):למידה בהנאה-החנות

ניתן לרכוש את הקבצים שבחנות ולשלם בביט-שלחו הודעה דרך הפייסבוק: למידה בהנאה-יעל שטיינברג  

תמיד שמחה לקרוא את תגובותיכם.יעל שטיינברג

יום שני, 19 ביולי 2021

מחזור חיי התפוח לכיתה א'-ב'

 

לקראת חגי תשרי זו הזדמנות לחקור את אחד הפירות האהובים על רב האנשים. הקובץ עוסק במחזור חיי התפוח. הקובץ כולל תמונות ציבעויות ממוספרות ,מתאים ללוח חקר /מדעים/שפה. למי שרוצה ניתן להדפיס שני עותקים ולניילן, כאשר על המספרים באחד העותקים נדביק מדבקה לבנה והילדים צריכים לבד לנסות לסדר את השלבים ברצף המתאים. עמוד נוסף כולל ציורים בשחור לבן, על הילדים לצבוע,לגזור ולהדביק את התמונות לפי הסדר הנכון (בדף העבודה יש 5 שלבים ולא 7 כמו במרכזון צמו כדי שלא יהיה עמוס (מתאים לגן+א').











עמוד נוסף כולל ציורים בשחור לבן, על הילדים לצבוע,לגזור ולהדביק את התמונות לפי הסדר הנכון (בדף העבודה יש 5 שלבים ולא 7 כמו במרכזון צמו כדי שלא יהיה עמוס (מתאים לגן+א').

דף נוסף עוסק בחקר התפוח לפי החושים- מומלץ להביא תפוחי עץ לסגור בקופסא והילדים יוכלו להתבונן ולחקור.


לאחר שסיימנו לחקור את התפוחים- במידת האפשר מומלץ לחתוך לפחים ולחלק לילדים. בנוסף, יצרנו תמונת תפוחים,החומרים הדרושים: בריסטול לבן גזור בתורת תפוח, חצאי בריסטולים שחורים,דבקיות, פלסטלינה-למריחה מי שרוצה, חתיכות קרפ-למי שרוצה או להשתמש בטושים וצבעי פסטל, דבקיות בצבעים שונים ליצירת מסגרת.





לכיתה ב' תוספת- הדף האחרון בקובץ כולל תיעוד שלבי מחזור חיי התפוח, ניתן להניח דפי עבודה ליד הלוח שתלינו עליו את התמונות כפינת העשרה או כחלק משיעורי שפה. מומלץ להקרין בנוסף סרטון בנושא התפוחים ,אפשר למצוא ביוטיוב. 



הצטרפו לעמוד שלי כאן:פייסבוק למידה בהנאה  לחנות האינטרנט :למידה בהנאה-יעל שטיינברג 

להורדת הקובץ:מחזור חיי התפוח       

תהנו, יעל שטיינברג. 




יום שני, 5 ביולי 2021

פעילות רגשות פתיחת שנה כיתה ב

 

פעילות לתחילת שנה לעיבוד וזיהוי רגשות. 

בין אם זו כיתה א' או כיתה ב' תחילת שנה מעוררת רגשות רבים  ושונים בקרב הילדים. אחד שמח, האחר מודאג ועוד. 

בפעילות זו יש לילדים הזדמנות לזהות את הרגשות השונים המצויירים  בריגשונים החמודים, ליד כל אחד יש מקום לכתוב מהו הרגש לדעתו וכך לתת לילדים לחשוף רגשות שונים בסביבה נעימה ורגועה. בהמשך יש לילדים מקום לבחור רגש ולכתוב מה הוא מעורר בהם או מה הם עושים כשמתעורר בהם אותו רגש. 





פעילות לכיתה א'- בדף נוסף תמצאו 3 פרצופים ריקים עם מקום לצייר הבעות שונות ולשתף כיצד הרגשתי אתמול, מה אני מרגיש.ה היום וכיצד ארגיש מחר- אפשר לתת אחת לשבועיים בימי שישי דף כזה בשיעור חינוך/חברה ולקיים באמצעותו שיח. 



לכיתה ב'- פעילות משלימה באמצות שקופית רגשות תמצאו בהמשך הפוסט בקישור נפרד. פעילות המשך הינה כתיבת דו- שיח בין שני ילדים/ילדות, גם מקום לתרגל כתיבה והזדמנות לשיתוף ברגשות דרך ציור הילדים.

 קישור: שקופית משחק רגשות 

קישור:הרגשות שלנו לכיתות א'-ב'





כיתת חלל-ימות השבוע ומקצועות

 


הגיע הזמן לחזור לשגרה ולתת לדמיון ולחלומות לעוף גבוה. כיתה עם לוחות בהשראת החלל לכיתות א'-ב'. בערכה תמצאו סט של ימות השבוע עם קישוטים באווירת החלל. 

קובץ נוסף כולל את שמות המקצועות (השתדלתי לכלול את כל המקצועות הנלמדים בכיתות א'-ב' וכרטיס מעוצב ריק עליו אפשר לכתוב. בסט זה תמצאו גם כרטיסים קטנים לכתיבת שמות הילדים למגירות או כל שימוש אחר העולה בדעתכם. בנוסף מצורפים שני שלטים לדלת הכיתה לבחירתכם.




אני משקיעה מאמצים רבים, זמן ולעתים גם כסף בעיצוב הקבצים ומשתפת בשמחה, נא שמרו על זכויות יוצרים, כלומר שמרו על שם היוצר והמנעו מלפרסם את הקבצים שאני יוצרת תחת שמכם.

אתם מוזמנים בשמחה להעביר את הקבצים כמו שהם לאנשי חינוך נוספים (הקבצים לצוותי הוראה ולא מיודים להורים,למעט דפי עבודה המיועדים לשכפול כמובן).

השלמת אותיות ואותיות מבולבלות-שני סרטונים מפעילים


 רצף האותיות ואותיות מבולבלות-שני סרטוני משחק



במיוחד לאחר השנה המאתגרת שחלפה עם הסגרים,חשוב לחזור בתחילת השנה על שמות האותיות ורצף האותיות. בכל שקופית קבוצת של שלוש אותיות ועל הילדים לכתוב את האותיות החסרות. בהתחלה מומלץ להקרין על הלוח ולהזמין ילדים לכתוב על הלוח. אפשרות נוספת בקבוצה קטנה או לכל הכיתה לבקש להעתיק את האותיות למחברת ולהשלים.  


השקופיות בנויות בכמה רמות במעורבב בכמה, מה שיאפשר לכן מיפוי והכרות בסיסית לגבי הרמה של הילדים השונים. בחלק מהשקופיות חסרה שתיים או שלוש אותיות, בחלקן מופיע האות הראשונה ברצף, בחלקן אות באמצע או בסוף הרצף. הסרטון סוגר בפעילות הקראת שמות כל האותיות לשם תרגול. בכל שקופית תמצאו סרגל אותיות ל מנת להקל על הילדים בחזרה ובתרגול.

סרטון אותיות מבולבלות עוסק בסידור רצף האותיות בצורה חוויתית, מומלץ להקרים ולהזמים ילדים לכתוב על הלוח או להשלים במחברות תוך כדי הקרנת הסרטון.



דף הפייסבוק שלנו: למידה בהנאה-יעל שטיינברג

יום ראשון, 4 ביולי 2021

ראש השנה (מיומנויות לשוניות) פותחים שנה כיתה א

 

ראש השנה-הכרת הצלילים,כיתה א'.


חלק ראשון מתוך 4 קבצים שמתבשלים להם בחדר העבודה שלי לקראת פתיחת שנה בכיתה א'. מגוון משחקים ומרכזונים לימודיים. השנה תפתח עם 4 ימי לימוד ומיד נצא לחופשת ראש השנה, כך שרב הזמן יוקדש לפעילויות של הכרות ונגיעות במושגי ראש השנה. 

המרכזונים מאפשרים עבודה עצמאית למי שרוצה, עבודה בקבוצות קטנות או להקרין בכיתה ולשחק בקבוצה גדולה.הכנתי הרבה מרכזונים מסוגים שונים מצרפת דוגמאות, הכל בקובץ הנמצא בקישור.



קישור לקובץ:שפה כיתה א ראש השנה   

דף הפייסבוק לעדכונים:למידה בהנאה-יעל שטיינברג